Кошарка

Кошарка


КОШАРКАШКИ КЛУБ «МЛАДОСТ» МРКОЊИЋ ГРАД


Клуб има ангажованих седам тренера који имају одговарајуће лиценце и активно раде у Клубу.

Клуб има  120 играча, од тога :

  •  сениорска екипа 15 играча,
  •  јуниорска селекција 12 играча,
  •  кадетска селекција 25 играча
  •  пионирска селекција 25 играча,
  •   школа кошарке 43 играча.

Клуб је у такмичарској сезони 2010/2011. године играо у Премијер лиги БиХ, гдје је од тринаест клубова који су се такмичили заузео треће мјесто, тако да се пласирао у Лигу 6. Квалификовали су се за полуфинале play off –а првенства БиХ, противник је био КК „Широки ТТ кабел“, гдје су играли неријешено и изборили мајсторицу и поражени у Широком Бријегу.  Млађе категорије учествовале су на првенству Републике Српске. Кошаркаши из клуба су учествовали на више такмичања на уличном баскету гдје су освојили више награда.

Клуб је 2012.године заузео треће мјесто у БиХ, а у купу РС дошао је до финала.

У сезони 2012/2013.године  освојили су прво мјесто у Првенству Босне и Херцеговине Лига 12 и пласирали се у Лигу 6. То је највећи успјех у тридесетпетогодишњем постојању клуба, али може се рећи и у колективном спорту у граду.  У 2013. години планирају да играју у Финалу куп-а БиХ.

Већи дио овог првенства Младост је била лидер, а у стопу су је пратиле екипе Чапљине и  некадашњег првака Европе Босне. Била је то сезона у којој су доминирали и својим кошаркашким чаролијама одушевљавали љубитеље кошарке широм Босне и Херцеговине.

Кадети су заузели друго мјесто у Лига такмичењу, а тренутно играју Лигу за првака РС.