• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

Београдски глумци одиграли представу „Сирена и Викторија“

У част фестивала 10. Дани позоришта у Мркоњић Граду синоћ су глумци Процес Театра из Београда одиграли комедију „Сирена и Викторија“.

У име покровитеља обратила се начелница општине Дивна Аничић, која је истакла: „Дани позоришта имају традицију и посебно мјесто на друштвеној сцени Мркоњић Града, Републике Српске и шире. Представе су разноврсне, од историјске драме до лаке комедије, публика у овим пет позоришних дана има прилику да пронађе нешто за себе. Ова манифестација опстаје захваљујући ентузијазмом руководства позоришта, подршци спонзора и великој подршци публике- додала је Аничићева. За деценијску подршку фестивалу спонзорима су додјељене захвалице.

Представа „Сирена и Викторија“  је настала по тексту руског писца Александра Галина, а у режији Радослава Миленковића, који и игра у представи заједно са глумицама Татјаном Кецман и Миленом Павловић.  

Кецманова је казала да комедија говори о људима који губе битку са транзицијом.

 „Чак и они који изгледају као победници, губе битку у свету у коме се све може купити за новац. Играм улогу Сирене која  је најуспешнија,  али је и она усамљена и нежна“ , рекла је Кецманова.

Миленковић је истакао да му је било истинско задовољство играти пред мркоњићком публиком.

„Добар је осећај када пуна сала реагује разумевши  нежну страну ове приче, а и посебну врсту хумора какав гаји Галин. Надам се да је публици било лепо колико и нама на сцени, добро смо се чули и узајамно смо пролазили кроз причу“ казао је Миленковић.

Он је прије почетка ове представе свечано отворио културну манифестацију 10. Дани позоришта у Мркоњић Граду, који ће трајати до 12. aвгуста.  На  10. Данима позоришта  у Мркоњић Граду  биће одигране представе “Остајте” у извођењу студената Независног универзитета Бањалука, “Вила Сашино” позоришта “Масука” из Велике Плане, “Прељубници” Културног центра “Радоје Домановић” из Раче и “Мировна мисија” позоришта из Бијелог Поља.

Покровитељ: општина Мркоњић Град

Организатор:  Градско позориште и  ЈУ Култуно спортски центар “Петар Кочић”

Златни спонзор: „Хе на Врбасу“

Сребрни спонсор: „РС силикон“

Пријатељи и спонзори фестивал: ЈКП “Парк”, "МГ МИНД", "ЗИДАРТ", "МИГ електро", ШГ “Лисина” 

  • 9.8.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD