• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

Представа "Остајте овдје" одушевила публику

У оквиру манифестације "Дани позоришта" у Мркоњић Граду студенти Независног универзитета Бањалука одиграли су синоћ представу "Остајте овдје". У представи, која је ауторски пројекат глумице Народног позоришта Републике Српске и професора на Независном универзитету Љиљане Чекић, играју студенткиње Николина Миљатовић, Сузана Мићић, Бранка Мишић и Тамара Шобота.

 Чекићева је рекла да је текст представе, која је одиграна синоћ, настао на основу истраживања које је рађено у сарадњи са студентима Независног универзитета Бањалука и интервјуа са људима који намеравају да оду у иностранство, или су већ отишли.

"Представа је изузетно актуелна, говори о теми која се тиче сваког од нас, а првенствено је намијењена младим људима који размишљају о томе да ли је туђа земља боља или ова наша. Људи одласком ријеше своје материјалне проблеме, али душа остане празна", истакла је Чекићева.

Гост на "Данима позоришта" била је књижевница Дара Секулић која је рекла да је ово комплексна, сјајна и потресна представа.

"Ово је сјајан позоришни приказ стања духа и социјалних стања нашег друштва, поготово младих и жена, дјевојака. Публика је реаговала запањеношћу и ћутањем о свему томе", рекла је Секулићева и додала да се у представи понављају Шантићеви стихови "Остајте овдје" без обзира што је друштво приказано у свом болном сегменту.

Осим ове представе, током 10. "Дана позоришта" у Мркоњић Граду публика ће моћи да погледа и представе "Вила Сашино" позоришта "Масука" из Велике Плане, "Прељубници" Културног центра "Радоје Домановић" из Раче и "Мировна мисија" позоришта из Бијелог Поља.

  • 10.8.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD