• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

Пријем за породице које су добиле бебе у овој години

Начелница општине Дивна Аничић уприличила је пријем за родитеље 61 бебе рођене у овој години. Родитељима су уручене новчане накнаде у укупном износу 24.550 КМ. Свако треће, четврто и свако сљедеће рођено дијете је добило по 1.000 КМ, а прво и друго од 125 КМ до 500 КМ - зависно од мјесечних примања родитеља.

 „Драго ми је што смо на овакав начин уприличи дружење са породицама које су добиле бебу у овој години. Општина Мркоњић Град низом мјера подстиче  пронаталитетну политику. Најважније је данас да ниједна породиља није без мјесечних примања. Мјерама Владе Републике Срске обезбијеђене су накнаде и за незапослене породиље.  Хвала вам што рађате дјецу, јер без дјеце нема ни будућности“ казала је Аничићева да данашњем пријему.

О значају мајчинста и рађања говорио је протонамјесник мркоњићки Отац Драган Видовић.

Мајке беба Теодоре Вујановић и Александре Јаслар захвалиле се општини на средствима које  су добиле за своје новорођенче.

"У овим тешким временима свака помоћ нам је добродошла. Заиста имамо  велике трошкове, одговорност и бригу, захваљујем у име свих родитеља", рекла је Вујановићева.

За дјецу самохраних родитеља обезбијеђена су средства у износу од  по 500 КМ, а за близанце је издвојеноје додатно  по 300 КМ за набавку дјечијих колица.

 Одборници СО усвојили су Стратегију популационе политике Општине Мркоњић Град 2017-2021.године којом  се настоји да координисано и системски ради на унапређивању пронаталитетне политике у општини Мркоњић Град,  као и побољшању квалитета породичног живота и живота појединaца.

У буџету општине 100.000 КМ је планирано за директне мјере пронаталитетне политике што је о двоструко више у односу на претходни период.

 

  • 10.8.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD