• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

Подстицаји пољопривредницима

Са 30 пољопривредника, начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић потписала је данас уговоре о додјели новчаних средстава за рефундирање трошкова активности у пољопривреди у висини од педесет одсто. Комерцијална газдинства су могла добити највише 3.000КМ подстицајних средстава, а некомерцијална 2.000КМ. Аничићева је казала да су право на подстицајна средства имали млади брачни парови, вишечлане породице и регистрована газдинства.

  „Пријављивали су се са различитим захтјевима на јавни позив, од набавке опреме до куповине стоке. Драго ми је што је обухваћено  доста села, а са многима од њих годинама сарађујемо  и корисници су  бројних наших подстицаја“, рекла је Аничићева. Синиша Кежић из Подрашнице је захвалан општини јер је добио 2.000КМ које ће уложити у развој пчеларства.

„ Прошле године сам набавио пчеле и задовољан сам резулататима, а ова средства ће ми бити од помоћи  да сљедеће године повећам број пчелињих друштава  и повећам производњу меда“ истакао је Кежић.  И Слађана Цвијић из Оћуна, која има 25 музних грла,  се такође захвалила општини на сарадњи, подршци и разумијевању. 

 

  • 10.8.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD