Пјесници говорили о страдању града у протеклом рату

Клуб умјетничких душа из Мркоњић Града организовао је 20. књижевну манифестацију Октобарски књижевни одјеци на којој је стихове говорило седам пјесника из ове и сусједних општина.

Предсједник Клуба умјетничких душа Слободан Ћоћкало рекао је да је манифестација посвећена сјећању на страдање Срба у Мркоњић Граду у јесен 1995. године током агресије Оружаних снага Хрватске, ХВО-а и тзв. Армије БиХ.

"Протеклих 20 година су кроз ову манифестацију прошли напознатији пјесници српског етничког простора који су поезијом проговорили о злу које је снашло овај град с поруком да се никад више то не понови", истакао је Ћоћкало.

Стихове су говорили Радмило Радовановић, Марија Рожић, Милан Тривунчић, Милош Ненад, Стеван Новаковић, Марко Сукњаја и Ђорђо Радић.

У оквиру Октобарских књижевних одјека под називом "Око", који су одржани синоћ, представљена је и збирка пјесама "Аполонова лира", аутора Радмила Радовановића.

"Ријеч је о књизи љубавне поезије која садржи 41 пјесму. Оне представљају дневник љубави који је повезан са античким митом", навео је Радовановић.

 

  • 11.10.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD