Одржан XV Васкршњи сабор на Колобари

На Тргу српске војске у Мркоњић Граду данас је одржан 15. Васкршњи сабор на Колобари, учесници су се такмичили у туцању јаја, ношењу јаја у дрвеној кашичици и убацивању јајета у сепет, а побједници су добили новчане награде и дипломе.

Начелник општине Драган Вођевић дао је свој допринос овој манифестацији, учествујући у такмичарским дисциплинама. Предсједник Скупштине општине Мркоњић Град Стевица Еремија истакао је да је ово лијепа манифестација, те да се нада да ће то и остати традиција.

Један од организатора Слободан Ћоћкало рекао је  да је Колобара увијек на Васкрс била мјесто на коме су се људи окупљали.

 

Он је објаснио да су хроничари забиљежили да је 1910. године почело окупљање народа на Колобари, те су због тога 2007. манифестацју и назвали Васкршњи сабор на Колобари.

 

"Поштујући све епидемиолошке мјере и ове године смо успјели организовати дружење. Окупили смо се са жељом да ова година буде много боља, берићетнија и да младима остане нешто у сјећању, да се вежу за традицију мркоњићког краја", навео је Ћоћкало.

Дјечак Дражен Тодоровић, који је имао најтврђе јаје, рекао је да му је драго што је побиједио у туцању јаја и да се пријавио на такмичење због дружења и забаве.

 

Организатор манифестације је Културно-спортски центар "Петар Кочић".

  • 3.5.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD