Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур разговарао са нaчелницом Дивном Аничић

Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур разговарао са нaчелницом Дивном Аничић

Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур посјетио је општину Мркоњић Град и при том разговарао са начелницом општине Дивном Аничић о досадашњој међусобној сарадњи, као и о наставку те сарадње.

 Мур је рекао  да је други пут у Мркоњић Граду и да се осјећа добродошао у овој општини. 

'Драго ми је што поново имам ову прилику и ја сам захвалан начелници на гостопримству . Ситуацију у овом дијелу Републике Српске пратимо из наше канцеларије у Бањалуци и драго нам је што видимо да  су људи овдје у добром контакту и добрим односима, што значи да знају шта раде како  у економском смислу,  тако и у смислу просвјете, образовања и сваком другом', рекао је Мур. Он је додао  да све општине БиХ играју своје улоге и да му је драго да чује од начелнице да у овој општини све добро функционише.

Начелница Дивна Аничић каже да је са Амбасадором Муром разговарала о досадашњој сарадњи ОЕБС-а и општине,  као и о неким будућим пројектима.

'Подсјетили смо се многих добрих ствари и пројекта које смо заједно урадили , као што је Стратегија комуникације, разговарали смо и о женама у политици , а то је овдје посебно интересантна тема обзиром да је жена начелница општине, те  како  да помогнемо да буде више жена у политици . Такође смо се осврнули и на учешће жена Мркоњић Града у власти, како законодавној тако и извршној и констатовали да је ту задовољавајућа ситуација у односу на неке друге општине и на окружење', рекла је начелница Аничић.

Она је додала да, иако је ОЕБС дуго присутан у Мркоњић Граду,  тренутно нема ни један конкретан пројекат  у реализацији, али да ускоро очекује наставак  сарадње, јер су  сви њихови пројекти  овдје добродошли и корисни.

  

 

  

 

  • 4.12.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD