ИЗЛОЖБА СЛИКА САШЕ МИЛИЋА

ИЗЛОЖБА СЛИКА САШЕ МИЛИЋА

Мркоњић Град 23.12.2008.године –У галерији Културног центра у Мркоњић Граду отворена је изложба слика Саше Милића. Саша Милић, академски сликар из Мркоњић Града представио се публици са 13 слика које су настале за мање од годину дана, и рађене су техником уље на платну.

 

Према ријечима професора цртања и сликања на Академији умјетности у Бањалуци Слободана Бјељца истакао је: „Сашине изложене слике су сликане једном снажном инспирацијом, коју бих поредио са самим умјетником. Саша Милић је сликар  наглашеног темперамента  и велике динамике. Милић  иде паралелно са својим умјетничким истраживањима  на два поља, један бисмо могли назвати лирском апстракцијом и друго чистом фигурацијом и оба та истрживања се преплићу на многим његовим сликама, истиче Бјељац.“

Изложбу је посјетио већи број посјетилаца из јавног и културног живота града као и предсједник Синдиката образовања у РС Стеван Милић и предсједница Савеза синдиката РС Ранка Мишић.

 Саша Милић је дипломирао на Академији ликовних умјетности у Београду, у класи професора Славољуба Чворовића, одсјек сликарство. Ове године је уписао постдипломски студиј на Академији умјетности у Бањалуци.

Изложба Саше Милића биће отворена до 15 јануара 2009. године

  • 30.12.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD