Церемонија промоције резултата програма Омладинске банке Мркоњић Град

Церемонија промоције резултата програма Омладинске банке Мркоњић Град

У Културно-спортском центру 'Петар Кочић' 6. новембра одржана је церемонија промоције резултата реализованих пројеката из програма Омладинске банке Мркоњић Град. Промоцији су присуствовали начелница општине Дивна Аничић са сарадницима представници Омладинске банке, Фондације Мозаик, те чланови неформалних група младих. На церемонији су уручене захвалнице и плакете учесницима, донаторима и најистакнутијим активистима Омладинске банке Мркоњић Град.

 У оквиру програма Омладинске банке Мркоњић Град који партнерски подржавају општина Мркоњић Град и Фондација Мозаик, одобрено је девет пројеката неформалних група младих, који су успјешно реализовани у периоду од јуна до септембра 2014. године.

Укупна вриједност пројеката износи 14.710,15 марака, од чега је 4.685,15 марака финансирано средствима Фондације ''Мозаик'' и 10.710,15 марака  средствима општине Мркоњић Град.

Начелница општине Дивна Аничић је истакла да је ово добар пројекат с којим је урађено много тога по питању развоја и унапређења живота младих у нашој општини и да ће општина и њено руководство и даље подржавати програм Омладинске банке.

Јелена Јаковљевић, члан кредитног одбора Омладинске банке каже да са Фондацијом Мозаик сарађују уназад седам година.

''Имамо континуитет од седам  година иза себе,  а ове године смо имали доста пристиглих приједлога пројеката, и по мишљењу комисије одабрали смо најбоље пројекте за те намјене'', каже Јаковљевићева. Додајући да је циљ реализације ових пројеката првенствено да се укључе млади људе из општине Мркоњић Град који нису ангажовани ни на један други начин и да раде на побољшању свога живота уопште.

Жељко Пауковић, директор програма каже да је ова церемонија добра прилика да се представе сви реализовани пројекти за ову годину.

''Ово је дивна прилика  да се покаже да су млади у  Мркоњић Граду ресурси и да могу допринијети реализацији пројеката и ономе што су њихови приоритети у локалној заједници, а ове  године кроз програм Омладинске банке реализовано је девет таквих пројеката'', рекао је Пауковић. Додајући да је Фондација Мозаик у сарадњи са 31 општиним у БиХ подржала ове године око 300 пројекта младих укупне вриједности преко милион конвертибилних марака.

Пројекат Омладинске банке Мркоњић Град успјешно се реализује од 2008. године  и до сада су успјешно реализована 64 пројекта укупне вриједности око124.000 конвертибилних марака.

У 2014. години реализовани су сљедећи пројекти:

·         Адаптација спортског игралишта у Бјелајцу- 2 фаза

·         Набавка народне ношње и мини школа фолклора

·         Уређење дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју

·         Уређивање простора за младе на Зборишту

·         Брдски бициклизам

·         Подршка родитељима у руралним срединама

·         Опремање игралишта у Подбрду

·         Фудбал за све

·         Уређење игралишта у Брду

  

  

  

 

  • 6.11.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD