Успјешна продаја парцела на првом позиву за изградњу пословне зоне Подбрдо

Успјешна продаја парцела на првом позиву за изградњу пословне зоне Подбрдо

На двије лицитације одржане 25.11. и 15.12.2014. године успјешно је продато седам парцела у пословниј зони Подбрдо укупне површине 80.862м² за четири инвеститора.

 Томислав Тодоровић, начелник Одјељења за привреду и финансије, каже да је  ријеч о  домаћим инвеститорима.

     ''У питању су домаћи инвеститори од којих су три из Мркоњић Града ''Сторија'' д.о.о., ''Нобилис''д.о.о. и ''Мркоњић путеви''д.о.о., док је четврти инвеститор  Фабрика пелета  ''Пољавнице'' из Новог Града, која је купила око 10.000м² земљишта, односно двије парцеле на којима планира да гради фабрику пелета и постројење за производњу електричне енергије из биомасе'', рекао је Тодоровић. Он је додао да остаје отворен позив свим инвеститорима да купују парцеле и у наредном периоду по процедури слободне продаје, с тим да цијена не може бити мања од тржишне цијене која је била и лицитациона цијена.

     Општина Мркоњић Град је у току уређивања парцела у пословној зони и након завршетка прве фазе радова имаће пут на нивоу макадамског пута, обезбијеђене прикључке за воду, ријешену канализацију и доведену електричну енергију.

     Средства за изградњу прве фазе пословне зоне обезбијеђена су у оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја (ИЛДП), који представља заједничку иницијативу Швајцарске владе и УНДП-а у БиХ и посредством пројекта ''Кредо Крајина''. Влада Републике Српске обезбиједила је средства за изградњу водовода, док ће довођење електричне енергије помоћи   Електропривреда РС, а преостале трошкове  финансира општина из властитог буџета. 

  • 24.12.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD