Изложба радова штићеника Центра за ментално здравље

Изложба радова штићеника Центра за ментално здравље

У мркоњићком Дому здравља „Др Јован Рашковић“, у оквиру Центра за ментално здравље, отворена је продајна изложба креативних радова корисника његових услуга. Поводом новогодишњих празника они су припремили изложбу рукотворина, честитки и разних предмета.

 Директор Дома доктор Радивој Ерак каже да је Центар оправдао своје постојање.

''Центар за ментално здравље има своју пуну функцију и оправданост и

сви они који су били скептични у вези овог Центра и саме његове намјене сад су разувјерени. Центар ради већ три и по године и у том периоду је прошло око 4.500 штићеника и уз ангажовање неуролога  још додатних 1800 пацијената'' каже Ерак.

Слађана Гузијан специјалиста психијатрије и шеф Центра за ментално здравље каже да је радује што становништво радо прихвта њихову помоћ

''Посебно нас радује то што  становништво цијеле ове регије врло лако и радо одлучује да затражи нашу помоћ, разговор и слично, а самим тим се повећао и број услуга посебно кад знамо да ће депресије бити болест број два у савременом друштву'', каже Гузијанова. Додајући да се захваљује начелници Дивни Аничић и предузећу МГ Минд који су помогли да добију возило  што им много значи због пацијената који су удаљени.

Штићеник Калаш Илија каже да у Центар долази свакодневно и да му то пуно значи.

''У Центар долазим свакодневно гдје проводим по неколико сати. Захваљујем се особљу на помоћи и подршци коју имам од њих, а наставићу и даље да долазим јер сам видио да су у мени препознали нешто и дали ми другу шансу коју несмијем да изгубим, каже Илија.

Изложба је продајног карактера, а прикупљена средстава иду у фонд корисника услуга ''Центра за заштиту менталног здравља'', за израду нових умјетнина.

 

 

 

  • 26.12.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD