Новогодишњи пријем привредника и представника јавних установа и предузећа

Новогодишњи пријем привредника и представника јавних установа и предузећа

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић приредила је традиционални новогодишњи пријем за привреднике и директоре јавних установа и предузећа, те представнике удружења грађана, спортских и омладонских организација са подручја општине.

 Обраћајући се присутнима у свечаном амбијенту поводом завршетка календарскке године и предстојећег Дана општине начелница Аничић истакла је да је овај сусрет прилика да се размијене искуства и сумирају резултати из протекле године  као и да се праве планови за наступајућу годину.

Аничићева је истакла да је на подручју општине крајем 2014. године било 149 више запослених радника него претходне године  и упутила поруку да ће локална власт и даље наставити пружати подршку и бити на услузи привредницима.

''Прошлу годину смо завршили са 149 више запослених радника него у 2013.години. Хвала вам за нова радна мјеста, и желим да и даље наставите да запошљавате'', рекла је Аничићева и додала да је и јавни сектор прошлу годину као и претходну завршио успјешно и да су све јавне установе и предузећа пословали позитивно.

Аничићева је напоменула да су се у прошлој години десили и избори који су протекли и фер и коректној атмосфери.

''Оно што је велики успјех за општину Мркоњић Град јесте да сад након конституисања власти имамо два министра и једног посланика. Честитам господи Тегелтији и Савановићу  на њиховим министарским мјестима и госпођи Стојичић на њеном посланичком мјесту и надам се да ће становници Мркоњић Града осјетити добробит тих ваших послова'', рекла је Аничићева.

Она је подсјетила да је у прошлој години почела реконструкција цркве у граду, као и да је служена прва служба у новом храму, те да је положен камен-темељац за изградњу фабрике ''Р-С Силикон'' у Бјелајцу и покренута производње у Фабрици ''Мак Младост''.

''То су два догађаја која тек треба да допринесу добробити овога града'', истакла је Аничићева и додала да су у прошлој години продате и прве четири локације у пословној зони ''Подбрдо''.

На крају свог обраћања начелница је подјестила да ће заједно са општинским службама  и даље радити на добробит становника овог града, те да ће бити на услузи привредницима и пољопривредницима, како кроз директна улагања путем Агенције за привредни развој тако и кроз услуге посредовање ка неким вишим институцијама.

Свечаном пријему присуствовао је и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија.

Пријем је завршен концертом бањалучке етно-групе ''Траг'', на којем су изведене старе народне  пјесме са Балкана.

Као гости на концерту наступили су етно-група ''Жар'' из Мркоњић Града и Градски хор ''Мали принц''.

 

 

 

  • 16.1.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD