Потписано писмо споразума између представника GOLD пројекта, Р-С Силикона и Мак Младости

Потписано писмо споразума између представника GOLD пројекта, Р-С Силикона и Мак Младости

Шеф GOLD Пројекта Кристофер Донахју потписао је у Мркоњић Град са дирекотрима предузећа Р-С Силикон и Мак Младост Јеленом Куриџа и Валентином Пешевском Јовановновном писмо споразума о реализацији USAID/SIDA GOLD пројекта.

 Споразумом је дефинисана сарадња и подршка између USAID/SIDA GOLD  пројекта и предузећа  Р-С Силикон и Мак Младост. GOLD ће учествовати у суфинансирање обуке 150 радника који ће бити запослени у ова два предузећа у износу од 62.000КМ.

Предузећу Р-С Силикон одобрен је програм суфинансирања обуке нових 100 људи у износу од 50.000КМ.

''Наше предузеће планира да до краја септембра текуће године заврши радове на изградњи фабрике за прераду метал силицијума и у свом погону да запосли 100 радника од чега ће GOLD  покрити трошкове обуке за 50 радника у Б.С.И. Јајце у максималном износу од 50.000КМ, док ће обуку додатних 50 људи Р-С Силикон финансирати из властитих извора, каже дирекотрица Р-С Силикона Јелена Куриџа. 

Додајући да је споразумом дефинисано да им  GOLD осим подршке финансирања обуке радника у сарадњи са општином Мркоњић Град пружи и сву другу помоћ и подршку која им буде била потребна како би своју инвестицију вриједну 60 милиона марака реализовали до краја.

Предузећу Мак Младост GOLD пројектом одобрено је у потпуности финансирање обуке 100 радника у укупном износу од 12.000КМ, коју треба да заврше до краја фебруара.

Потписивању писма споразума  присуствовали су и представници општине Мркоњић Град, који су учествовали у  реализације овог пројекта.

''Наставићемо и даље сарадњу између GOLD Пројекта и општинског тима за локални економски развој, а све у циљу подршке реализације ове двије за нашу општину значајне инвестиције'', рекао је Томислав Тодоровић начелник одјељења за привреду и финансије општине Мркоњић Град.

GOLD пројекат заједнички финансирају Америчка агенција за међународни развој (USAID) и Шведске међународна агенција за развој и сарадњу (SIDA).

Општина Мркоњић Град у оквиру оставрене сарадње са USAID/SIDA GOLD  пројектом до сада је обезбиједила подршку свим фазама успостављања и операционализације за новоформирана предузећа Мак Младост и Р-С Силикон.

''Надамо се да ћемо наставком сарадње о оквиру GOLD пројекта и у наредном периоду успјети да додатно повећамо број радних мјеста у општини Мркоњић Град и да помогнемо већем броју привредних субјеката у нашој општини'', каже начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић. 

 

  • 28.1.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD