Обиљежавање Дана општине Мркоњић Град

Обиљежавање Дана општине Мркоњић Град

Општина Мркоњић Град 4. фебруара обиљежава Дан општине и 19. годишњицу повратака становништва, послије петомјесечног избјеглиштва на своја вјековна огњишта. У капели Светог апостола Марка на православном гробљу у 11:00 часова, биће служен парастос за 181 убијеног српског цивила и војника , а потом ће на Спомен –обиљежју масовне гробнице и Централном споменику погинулим борцима ВРС на Тргу српске војске бити положени вијенци и цвијеће.

 Свечана академија поводом Дана општине Мркоњић Град ће се одржати у позоришној сали Културно-спортског центра ‘’Петар Кочић’’, са почетком у 19:00 часова, док ће се истог дана са почетком у 18.00 часова одржати и изложба слика ''Стазе'' мркоњићког сликара Жељка Вученовића.

Дан општине Мркоњић Град биће  обиљежен и низом других манифестација.  Тако ће 3. фебруара (сриједа)  са почетком у 19 часова у позоришној сали Културно-спортског центра ‘’Петар Кочић’’ бити одржан годишњи концерт Културно умјетничког друштва ‘’Краљ Петар Први Карађорђевић Мркоњић’’, док ће 6. фебрура (петак) са почетком у 19 часова у спортској дворани бити одржана манифестација ‘’Избор најбољег спортисте и спортског клуба општине Мркоњић Град.

 

  • 3.2.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD