Одржан годишњи концерт КУД-а ''Петар Први Карађорђевић''

Одржан годишњи концерт КУД-а ''Петар Први Карађорђевић''

Поводом обиљежавања Дана општине Мркоњић Град, чланови културно-умјетничког друштва 'Петар I Карађорђрвић Мркоњић' одржали су синоћ у препуној сали Културно-спортског центра 'Петар Кочић'годишњи концерт и показали богатство изворног фолклора.

 Концерт је у име општине Мркоњић Град отворила  Дивна Аничић, начелница општине Мркоњић Град.

''Успјеха једног културно-умјетничког друштва нема без три важне ствари, дјеце и омладине који то желе и који то воле и који се труде и долазе на пробе, њихових родитеља који их подржавају и као треће оног који их организујеу, води  и учи кореографијама и када се све то троје састави добијемо КУД које са поносом носи име нашег краља ослободиоца и које ове године прославља 25 година рада'', рекла је Аничићева

Она се захвалила руководиоцу КУД-а Милици Грмаш за све ове године  упорног рада и за све минуте и сате лијепих приредби и за све остало што она ради са дјецом.

Руководилац КУД-а Милица Грмаш каже да се концерт традиционално одржава већ двадесет пет година.

''Наш годишњи концерт традиционално одржавамо већ двадесет пет година, чак и у вријеме рата смо одржавали концерте. Нашим суграђанима смо се представили изворним народним пјесмама и играма које су увјежбавали протеклих годину дана, а које потичу из Србије, Македоније и Републике Серпске'', рекла је умјетнички руководилац  КУД-а ''Петар Први Карађорђевић Мркоњић'' Милица Грмаш.

Њихову радост поводом концерта подијелили су и пријатељи из КУД ''Младост'' из Залужана, КУД ''Врело'' из Шипова, КУД ''Наша Младост'' из Кључа, Удружење младих ''Красуљак'' из Кључа и Градски хор ''Мали принц''.


Културно-умјетничко друштво тренутно броји 200 чланова од 4 до 18 година животне доби, подијељене у четири категорије.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

  • 3.2.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD