Изложба слика ''Стазе'' Жељка Вученовића

Изложба слика ''Стазе'' Жељка Вученовића

У изложбеном дијелу Културног центра 'Патар Кочић' отворена је изложба слика под називом ''Стазе'' аутора Жељка Вученовића. Ријеч је о 20 слика од чега два триптиха, који приказују моменте и детаље везане за овај град, а највише за Балкану и Зеленковац.

 Изложбу је отворио предсједник Скупштине општине Мркоњић Град Миленко Милекић.

 ''Мени је изузетно драго што могу отворити ову изложбу која је органозована поводом Дана општине Мркоњић Град и Дана повратка нашег становништва из избјеглиштва. Жељко је свој цијели живот посветио сликању, успио је у томе и ту своју љубав преноси и дјеци, открива у њима таленат и помаже им да га испоље'', рекао је Милекић и прогласио  изложбу отовреном.

Аутор слика, Жељко Вученовић изложбу ''Стазе'' спремао је четири године.

''Ове стазе нису географски одређене, ја сам  се овдје више базирао на симбол и оне симболишу и одређују стазе које смо прошли, које ћемо проћи и оне које пролазимо сад'', рекао је Вученовић. Додајући да је изложба настајала четири године, те се захвалио свима који су му омогућили ову изложбу и онима који су допринијели његовом раду.

За изложене слике Вученовић  је користио технике уље на платну и акрилик на платну .

Слободан Ћоћкало, сарадник за културу у Културно-спортском центру ''Петар Кочић'', рекао је да је Вученовић успио да кроз боје свјетла и сјеники доживи и проживи једно вријеме и да буде хроничар живота на платну једног града и његове околине која нестаје, а која ће остати да живи управо у њима.

Грађани Мркоњић Града имају могућност  да ову поставку гледају мјесец дана.

 

 

 

 

 

 

  • 4.2.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD