ПОСАО ЗА 28 РАДНИКА

ПОСАО ЗА 28 РАДНИКА

Начелник општине Мркоњић Град Зоран Тегелтија и представници четири предузећа потписали су уговор о кориштењу средстава из Програма за подстицај развоја малих и средњих предузећа и предузетника, на основу којих је запослено 28 радника за које је општина издвојила 57.000 КМ.

Највише подстицајних средстава  добило је предузеће ''Јаспорт'' (36.000КМ), за запопљавање 18 радника, затим ''Зов продукт'' (8.500КМ) за запошљавање  четири радника, ''Зид арт'' (6.500КМ) за запошљавање три радника, те ''Агрославија'' (6.000) такође за три радника.

 

Конкурс за додјелу подстицајних средстава биће отворен до 31.јула. Износ средстава по новозапосленом раднику је 2.500КМ за лица са високом и вишом стручном спремом, а 2.000КМ за остала лица.

 

Начелник општине Зоран Тегелтија рекао је да је овакав начин подстицања веома значајан, нарочито у времену када се остаје без посла, док у Мркоњић Граду има предузећа која запошљавају.

- Добра вијест је да имамо два предузећа која тек почињу да раде на подручју општине Мркоњић Град, као и чињеница да је конкурс отворен до 31.јула па можемо очекивати да ће се на овај начин запослити још радника, јер ми имамо довољно средстава која смо спремни дати нашим предузетницима који запосле нове раднике - нагласио је Тегелтија. Додајући да је ово пета година како општина Мркоњић Град успјешно реализује Програм подстицаја, развоја и запошљавања нових рдника, истичући да има предузећа која поново користе ова средства и сада су запослили по три радника што значи да  Општина помаже тим предузећима да постепено проширују своје капацитете.

 

Жељко Убипарио власник предузећа ''Јаспот'' рекао је да му ова средства дођу као добродошлица за отварање новог предузећа и да је то у ствари показатељ доброг амбијента ове општине. - Ради се о производњи тапацираног намјештаја, а комплетан производни погон намијењен је извозу. Наш најзначајнији партнер је словеначка ''Леснина''. Ово је тек почетак, а ако остане позитуиван амбијент, надам се већ наредне године да ћемо радити у двије смјене - истакао је Убипарип. Предузеће ''Зов продукт'' из Бјелајца бавиће се производњом кондиторских производа и запослиће четири радника, док су преостала два предузећа били корисници ових средстава и претходних година.

 

 

 

 

 

  • 14.7.2009. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD