Дом здравља ''Др Јован Рашковић'' Мркоњић Град први по измирењу доприноса

Дом здравља ''Др Јован Рашковић'' Мркоњић Град први по измирењу доприноса

Дом здравља 'Др Јован Рашковић' Мркоњић Град један је од 14 домова здравља од укупно 54 у РС који редовно измирује своје обавезе када су у питању доприноси, док сви остали имају дуговања.

У Дому здравља у Мркоњић Граду ради 11 тимова породичне медицине, а од 93 радника 20 су немедицински радници.

Директор Радивоје Ерак каже да није лако редовно исплаћивати обавезе према радницима, али да то уз одређена одрицања успијевају.

''Ми већ одређено вријеме имамо умањену плату  у односу на остале установе, али за то смо се опредијелили због тога јер сматрамо да је боље да плате буду мање, али да су редовне као и редовна уплата доприноса'', рекао је Ерак. Додајући да ће се тако наставити све док се не створе услови за повећање плата.

Домови здравља који немају договања за доприносе су: Дом здравља ''Др Јован Рашковић'' Мркоњић Град, Дом здравља Дрвар, Дом здравља Прњавор, Дом здравља ''Свети Пантелејмон'' Котор Варош, Дом здравља ''Свети врачеви'' Челинац, Дом здравља Дринић, Дом здравља ''ДР Младен Стојановић'' Лакташи, Дом здравља Шипово, Дом здравља Дервента, Дом здравља ''Свети Сава'' Теслић, Дом здравља Бијељина, Дом здравља Лопаре, Дом здравља ''Стојан и Љубица'' Рудо и Дом здравља Невесеиње.

 

  • 9.2.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD