5. КОНФЕРЕНЦИЈА ОМЛАДИНСКИХ БАНАКА У БИХ- Потписан Меморадндум о сарадњи

5. КОНФЕРЕНЦИЈА ОМЛАДИНСКИХ БАНАКА У БИХ- Потписан Меморадндум о сарадњи

У Сарајеву је од 06-09.02.2015. након тродневне конференције Омладинских банака, Фондација Мозаик са 31 општином у БиХ потписала Меморандум о сарадњи за 2015. годину. Међу тим општинама, по седми пут је и општина Мркоњић Град. Конференцији је присуствовало 155 чланова ОБ, 31 представник општине, начелници општина БиХ, те представници Фондације Дивац из Србије.

 Потписивањем Меморандума о сарадњи Мозаик и Општина потврђују да ће допринијети наставку  развоја програма Омладинске банке Мркоњић Град, те подстицању и развоју друштвеног  предузетништва младих  кроз М- Seed програм у периоду 2015-2017. година.

Извршна директорица Фондације Мозаик, Весна Бајшански –Агић, презентовала је импресивне  резултате постигнуте у оквиру  овог програма -1.292 успјешна пројекта у чију реализацију је уложено 4.580,470 КМ. На питања  најбољих волонтера  у          панел –дискусији о реализацији пројеката ОБ у општини Мркоњић Град говорила је и начелник општине М. Град Дивна Аничић.

Кроз тродневне  радионице члановима Одбора Омладинске банке  и представнику општине омогућено је стицање неопходних знања и вјештина за управљање  програмом кроз иновативни  приступ и подршку пројектима у локалној заједници.

Програм омладинске банке  БИХ има за циљ  да повећа учешће младих  у развоју локалних заједница кроз активну улогу у процесима  доношења одлука, те пружање  подршке активностима младих  у њиховим  заједницама кроз додјелу бесповратних  новчаних  средстава пројектима неформалних група .

Пројекат Омладинске банке се на подручју општине Мркоњић Град проводи се од 2008. године и кроз тај програм неформалне групе младих су реализовале 64 пројеката. У 2014. години млади из Мркоњић Града су реализовали 9 пројеката у износу од 14.710,00 КМ.

 

 

  

  • 12.2.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD