Представљена књига ''Куда иде наша омладина''

Представљена књига ''Куда иде наша омладина''

У скупштинској сали општине Мркоњић Град у присуству великог броја средњошколаца и основаца одржана је промоција књиге 'Куда иде наша омладина' аутора Биљане С.Спасић из Крагујевца.

 Књига је настала као резултат неизмјерне љубави према омладини којој је ауторка посветила свој живот и радни вијек радећи на образовању људског лика и васпитању младих.

Аутор књиге покренула је питање опстанка српског народа на Балкану, јер српском народу се дешава болест ''бијела куга'' .

''Већ 15 година истражујем зашто су нам празне српске колијевке и шта се дешава са српским народом и како је могуће да су Срби једини народ у Европи и на Балкану који нестаје. Дошла сам до закључка да Срби нестају у физичким геноцидима, гдје их је преко четири милиона страдало у последњих 100 година, топе се и нестају аутогеноциду  гдје само у матици Србији се годишње направи  300.00 чедоморстава и топимо се и у расељавању'', рекла је Спасићева. Она је додала да дубоко  вјерује да ће се српски народ спасити.

''Закључила сам да да ће нас спасити наши омладинци којима морамо да будимо свијест и родољубље, и зато сам  кренула у једну мисију да дјеци будим родољубље и да их упознам какво је стање. Статистике кажу да смо први у Европи по малољетничким трудноћама и малољетничким абортусима, и ми морамо младима пробудити свијест  и говорити им о томе како би се спријечили абортуси'', истакла је Спасићева.

Спасићева је поручила да српску омладину треба оснажити и у националном смислу и позвати их да остану на овим просторима.

''Прогнозе су да ће за двије деценије у Српској живјети свега 800.000 људи и да ће Срби бити мањина у својој земљи'', истакла је Спасићева.

Биљана Спасић рођена је 1954.године у Крагујевцу гдје је завршила основну и средњу школу. Дипломирала је на Економском факултету у Нишу 1978.године, а магистарски рад одбранила на Крагујевачком универзитету.

Спасићева је живот посветила просвјетно-педагошком раду као и друштвеном раду указујући на нестајање Срба у ратовима, расељавањем, асимилацијом, падом наталитета. Она неуморно, уз велика одрицања држи трибине по готово свим градовима Србије и Републике Српске.

Промоцију кљиге организовало је Удружење породица са четворо и више дјеце ''МГ Радост''.

 

 

  • 16.2.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD