Начелница Дивна Аничић потписала уговор за инсталисање хладњаче

Начелница Дивна Аничић потписала уговор за инсталисање хладњаче

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић и Драган Ћулафић директор предузећа 'Хитинг' из Бањалуке потписали су уговор о изградњи и монтажи хладњаче за складиштење воћа и поврћа.

 Капацитет хладњаче је 60 тона, а вриједност пројекта је око 90.000КМ.  Средстава је обезбиједила општина Мркоњић Град уз подршку УНДП-а у оквиру реализације пројекта  ''Од воћара до предузетника'', подршка складиштењу  воћа у хладњачама'' из Стратегије развоја општине Мркоњић Град.

Начелница Дивна Аничић каже да ће хладњача бити од великог значаја за пољопривреднике, а нарочито за произвођаче јагодичастог и осталих врста воћа, јер од њега све више домаћинстава обезбјеђује егзистенцију.

''Свакако хладњачу треба да прати и сушара и још низ пратећих елемената уз саму хладњачу како би се вршила нека примарна прерада. Ми смо већ разговарали и о пласману производа, јер то је нешто без чега не можемо и нећемо кренути у откуп производа од пољопривредних произвођача све док не будемо имали сигурно тржиште'', рекла је Аничићева.

Она је додала да је инсталисање хладњача један од предуслова за интезивније активности на подизању засада јагодичастог воћа, прије свега малине, јер се показало да су многе средине знчајну пажњу посветиле подизању малињака јер је малина тренутно нешто што је на тржишту и што доноси највећу зараду.

Хладњача ће бити постављена у друштвеном дому у селу Котор и своје производе складиштиће пољопривредни произвођачи са подручја општина Мркоњић Град и Рибник.

Рок за постављање хладњаче је 20 дана.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 30.3.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD