Вече Мркоњићaна у Београду

Вече Мркоњићaна у Београду

У београдском Сава центру 27. марта Удружење Мркоњићана обиљежило је 33 године рада у присуству великог броја Мркоњићана и њихових пријатеља.

Ово јединствено дружење некадашњих становника Мркоњић Града и њихових пријатеља који сада живе широм Србије одржава се већ 33 године посљедњег викенда у марту мјесецу.

Дружење у Сава центру је употпунило присуство званичне делегације општине Мркоњић Град коју је предводио предсједник Скупштине општине, Миленко Милекић, са још педесетак гостију из Мркоњић Града.

Била је то прилика да они који живе у Београду и широм Србије да се врате успоменама и присјете родног краја.

Предсједник Удружења Мркоњићана, Жарко Гајић, поздравио је присутне, а посебно госте који су дошли из Мркоњић Града предвођени предсједником Скупштине општине као и бројне госте из Зрењанина, Панчева, Новог Сада, Српске Црње, Банатског Новог Села, Вршца, те им пожелио добру забаву и весеље.

''Наше Удружење је најстарије завичајно удружење у Београду. Захваљујући нашим људима успјели смо да опстанемо све ове године. Удружење се до сада бавило сакупљањем хуманитарне помоћи, набавком књига за библиотеку у Мркоњић Граду, организовањем дружења у Београду, одласцима у родни крај, а у наредном периоду  планирамо веће активности на успостављању културне и спортске сарадње''.

Миленко Милекић, предсједник Скупштине, захвалио им се на дивном дружењу и помоћи коју је Удружење до сада упутило у Мркоњић Град.

''Имам част да вас испред општине Мркоњић Град поздравим и да се са вама дружим. Велико вам хвала на томе, као и за сву помоћ коју сте до сада слали Мркоњић Граду. Сарадњу  са родним крајем сте исказали и ове године слањем новчане помоћи за страдале у прошлогодишњим поплавама које су биле на територији општине Мркоњић Град што нам је много значило'', рекао је Милекић.

Он је додао да општина Мркоњић Град одржава добре односе са овим завичајним удружењем и помаже им у раду, па су тако и ове године помогли организовање ове манифестације.

На прослави госте је забављао оркестар Часлава Виденовића, а запажене наступе имали су Весна Малић и чланице Етно групе ''Жар'' из Мркоњић Града, те Славиша Кежић и Петар Дедић из Подрашнице.

 

Такође, по први пут, на вечери Мркоњићана претпремијерно је емитована пјесма  ''Косидба'', за коју је музику и текст написао наш врхунски  композитор Радослав Грајић. Пјесма ће бити премијерно изведена у извођењу Недељка Билкића почетком јула на Балкани. 

 

 

  

 

 

 

 

  • 31.3.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD