Настављени радови на изградњи инфраструктуре у Пословној зони Подрбрдо

Настављени радови на изградњи инфраструктуре у Пословној зони Подрбрдо

Доласком боњих временских прилика предузеће 'Мркоњићпутеви ' наставило је радове на изградњи прве фазе Пословне зоне Подбрдо чија је укупна површина 18,5 хектара.

 Дамир Сладојевић начелник одјељења за изградњу града и управљање имовином каже да су у току земљани радови.

''Тренутно се изводе радови на машинском ископу канала за постављање канализационих цијеви и цијеви за сакупљање оборинских вода. Заједно са тим се ради на шаловању и бетонирању шахти и њиховом спајању канализационим цијевима. Такође се раде и припреме на ископу ровова за изградњу шахти и постављање водоводних цијеви'', каже Сладојевић. Он је додао да  се упоредо ради и на скидању хумуса ради припреме терена за изградњу главне саобраћајнице.

Милка Калаба шеф градилишта каже да радови иду планираном динамиком.

''Тренутно извођење радова одвија се по динамичком плану реализације за изградњу  инфраструктуре у Пословној зони, а радови на реализацији прве фазе требали би да се реализују у наредних 50 дана'', рекла је Калаба.

Након  завршетка прва фаза пројекта инвеститорима ће бити  обезбијеђен пут на нивоу макадамског пута, обезбијеђени прикључци за воду, ријешена кишна и фекална канализација  и доведена електрична енергија.

Стављањем у функцију ПЗ Подбрдо створиће се услови за привлачење нових инвеститора, за нова радна мјеста, веће проходе и веће извозне активности.

До сада је у Пословној зони успјешно продато  седам парцела укупне површине  81.020 квадратних метара , а купци су четири домаћа инвеститора, од којих су три из Мркоњић Града и један из општине у окружењу. Инвеститорима остаје отворен позив да купују плацеве и у наредном периоду по процедури слободне продаје.

Средства за изградњу прве фазе Пословне зоне обезбијеђена су у оквиру пројекта интегрисаног развоја (ИЛДП), који представља заједничку иницијативу Швицарске владе и УНДП-а у БиХ и посредством пројекта ''Кредо Крајина''. Влада РС обезбиједила је средства за изградњу водовода, док ће довођење електричне енергије помоћи Електроптивреда РС, а остале трошкове финансира Општина из ваститог буџета.

 

 

 

 

  • 3.4.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD