Почиње реализација пројекта Унапрјеђење и промоција туристичке понуде

Почиње реализација пројекта Унапрјеђење и промоција туристичке понуде

Четири пројектне иницијативе међуопштинске сарадње у Босни и Херцеговини изабране су за финансирање у оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја (ИЛДП). Пројектни приједлози, укупно вриједни 598,221.59 КМ, изабрани су путем јавног позива који је трајао од 24. 12. 2014. до 16. 2. 2015, а на који је пристигло 14 апликација. Међу одобреним пројектима је и "Унапрјеђење и промоција туристичке понуде " којег општина Мркоњић Град реализује у сарањи са општином Јајце.

Пројекат  "Унапрјеђење и промоција туристичке понуде" подразумијева изградњу трим стазе на Балкани у циљу развоја спортско рекреативног туризма у дужини од 1.300 метара. За његову реализацију општина ће обезбиједити 31.954 КМ, а из средстава УНДП/ИЛДП-а ће бити осигурано 31.619 КМ што укупно износи 63.573 КМ.

''Реализацијом овог пројекта створиће се услови за унапрјеђење туристичке инфраструктуре, као и унапрјеђење и промоција туристичке понуде на подручју општине Мркоњић Град и општине Јајце повезивањем и обогаћивањем туристичких садржаја'' , рекао је Горан Тодоровић директор Агенције за привредни развој општине Мркоњић Град.

Менаџерица ИЛДП пројекта Аида Лаковић-Хошо истакла је да општине често имају заједничке интересе, али и дијеле сличне проблеме које пуно ефикасније могу рјешавати заједно, те је зато међуопштинска сарадња добро рјешење за побољшање постојећих услуга грађанима.

Проведба одобрених пројеката ће почети у априлу 2015. године и трајати до новембра 2015. године. Влада Швицарске путем ИЛДП-а учествује са 278,091.01 КМ, док су општине учеснице и други партнери у пројекту осигурали 320,130.59 КМ.

ИЛДП је заједничка иницијатива Владе Швицарске и УНДП-а која се реализује у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Федералним министарством правде, Министарством управе и локалне самоуправе РС и оба савеза општина и градова. Пројект ради на јачању система стратешког планирања на локалном нивоу у БиХ, доприносећи реализацији локалних развојних стратегија и унапређењу квалитета живота грађана.

 

  • 3.4.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD