Пријем Руске делегације града Иркутска код Начелника Општине Мркоњић Град

Пријем Руске делегације града Иркутска код Начелника Општине Мркоњић Град

Начелник општине Мркоњић Град, Зоран Тегелтија, са својим замјеником Слободаном Ћоћкалом и начелницима одјељења општинске управе, примио је у Мркоњић Граду делегацију града Иркутска из Русије

 

Делегацију овог руског града предводе господин Михаил Корнев, депутат Думе града Иркутска и начелница за међународну сарадњу, туризам и трговину града Иркутска Људмила А.Курбатова
 
Посјета представника руске делаегације била је  реализована у периоду од 17.до 21. децембра 2007. године а имала је за циљ унапређење односа између наше општине и града Иркутска, као и односа Руске федерације и Републике Српске.
 
''Изузетно нам је задовољство да нам је у посјету стигла делегација града Иркутска. Ово није наш први сусрет, јер смо се ми сусретали са представницима овог града и у предходном периоду кроз културне активности. То је само један показатељ како култура може бити први корак у успостављању добрих односа између земаља и градова, истакао је Тегелтија.
Представници града Иркутска долазе у наш град како би им ми у наредна четири дана приближили наш град и упознали их са нашим културним, спортским и привредним животом и на тај начин учврстили везе нашег пријатељства''.
 
Госпођа Људмила Курбатова рекла је: ''Ово је један историјски моменат за све нас. Ми као представници руског града Иркутска дошли смо овдје као би изградили платформу за сарадњу у свим областима између Иркутска и Мркоњић Града. Овај наш сусрет потврђује чињеницу да се односи између народа, држава и градова граде на првим људским контактима и ја већ на први поглед видим да ће између мог града и Мркоњић Града дођи до једног стабилнијег партнерског односа  у свим областима. ''
 
Михаил Корнев говорио је више о историјском повезивању између двије државе и чињеницама које говоре како је Русија одувијек имала посебан однос према Српском народу и православљу и то управо потрђује да ове наше двије земље и народи имају много тога заједничког. ''Увјерен сам да ће реализација наше идеје ''БРАТИМЉЕЊЕ'' између Мркоњић Града и града Иркутск бити један истински допринос укрепљењу тих братских односа, истакао је Корнев.
 
Према Протоколу боравка Руске делегације у општини Мркоњић Град у овој четвородневној посјети планирано је да делегација града Иркутска посјети :
 

 

  • 25.12.2007. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD