У Мркоњић Граду отворено првенство БиХ у параглајдингу

У Мркоњић Граду отворено првенство БиХ у параглајдингу

Начелник општине Мркоњић Град Зоран Тегелтија, синоћ је на Тргу Српске војске отворио првенство БиХ у параглајдингу. Поздравио је све присутне а такмичарима пожелио добродошлицу и срећу у Мркоњић Граду.

- Огромна помоћ коју је Мркоњић град уложио у нашу организацију резултирала је овим што данас видите овдје, рекао је Александар Сантрач, члан организационог одбора. Додајући да је  све ово је дио једног великог плана и једне велике мисије гдје ћемо у Мркоњић Граду направити један велики центар параглајдинга да се одужимо овом народу тако што ћемо од Мркоњића да направимо један велики туристички сентар.  

Такмичари имају на располагању четири дана за такмичење, које ће бити бодовано за ФАИ 2 категорију. Иако су се надали бољем одзиву такмичара организатори су задовољни. На првенству учествује 30 такмичара, мада су неки јавили да ће стићи током такмичења. Међу учесницима су такмичари из Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске, Македоније, Бугарске и неколико такмичара из Холандије. Током четири дана такмичења старт на Планини Лисини биће отворен од 13 до 14 часова, а трке трају до 18 часова, осим задњег такмичарског дана када трка треба да се заврши сат раније.  Да би такмичење успјело и било бодовано за ФАИ 2 категорију, такмичари морају да имају најмање двије важеће трке. За најуспјешније су предвиђене вриједне награде: прво мјесто 600 евра, друго 300 и треће 100 евра. На такмичењу је и пет жена, што је прилично изненадило организаторе, па за њих нису организоване посебне трке, већ ће на стази бити равноправне са својим колегама. Осим такмичења, Отворено првенство у параглајдингу  пратиће и низ занимљивих догађаја. Свако вече предвиђене су забаве за такмичаре, а манифестација ће бити пропраћена и промоцијама Руралног туризма, Шумских путоказа и мапе ''Пут гљива''. Предвиђен је и фестивал кратког филма на отвореном, успон на планину Лисину а све то уз добру домаћу храну и пиће. У забаном дијелу програма присутни су могли да уживају у музици групе Афродизијак.

Организатори такмичења су параглајдинг клуб Аирдреналин из Бањалуке и параглајдинг клуб Екстрим и Мркоњић Града. Генерални спонзор манифестације је општина Мркоњић Град, а манифестацију су помогли и Министарство за трговину и туризам у Влди РС  и Министарство одбране БиХ. За ретраспорт такмичара брине се Агро ауто, а за освјежење  вода Круна. Такмичење су помогли и ХЕ Бочац, ШГ Лисина, КП Парк ДЗ Др Јован Рашковић, ОО Центар, медијски покровитељ манифестације је Шик радио и Кабловска теллевизија.

   

  • 31.7.2009. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD