СТАНОВИ ЗА 24 ПОРОДИЦЕ

СТАНОВИ ЗА 24 ПОРОДИЦЕ

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Раде Ристовић и начелник општине Мркоњић Град Зоран Тегелтија, уручили породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида кључеве и рјешења од 21 стана, у новоизграђеној згради у мркоњићком насељу Подоругла.

Изградења станова коштала је 885.000 КМ, а средства је обезбиједило Министарство рада и борачко-инвалидске заштите РС, док је локацију и  инфраструктуру у вриједности око 160.000 КМ обезбиједила је општина Мркоњић Град.

Зграда располаже са 24 стана, а извођач радова је мркоњићко предузеће ''Зид арт'', које је радове завршио 10 дана прије рока.

Три стана нису добила власнике, јер ће ревизијом бити утврђено да ли су валидна рјешења за њихову додјелу.

- Сигуран сам да овогодишња слава општине дуго остати у памћењу породицама које ће послије дуго времена ријешити своје стамбено питање, рекао је начелник мркоњићке општине Зоран Тегелтија. Додајући да је овом подјелом кључева завршена листа која је била утврђена, с тим да се већ прави додатна листа, с надом да ће Влада имати снаге и могућности да овим пројектом обухвати све породице којима то право припада  да добију адекватно збрињавања.

- Влада је обезбиједила средства да се збрину све породице погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије. Ово је  један од најкрупнијих пројеката које је Влада успјела да уради по питању ове популације, а до 2010. године стамбено ће бити збринуто око 4.227 породица – рекао је министар Ристовић.

Након уручења кључева и свачаног отварања зграде, свештеници у присуству начелника општине Зорана Тегелтије и предсједнице Скупштине Дивне Аничић освештали су све станове и пожељели бољи и срећнији живот породицама у новим домовима.

На подручју општине Мркоњић Град на стамбено збрињавање чека још 20-так породица погинулих бораца и ратних војних инвалида. У Борачкој организацији Мркоњић Град још нема прецизних података колико је неријешених случајева из ове категорије, јер се сваке године јављају нови корисници, који се из оправданих разлога нису раније јавили за рјешавање стамбеног проблема.

  • 2.8.2009. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD