ОПШТИНА МРКОЊИЋ ГРАД ОБИЉЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ

ОПШТИНА МРКОЊИЋ ГРАД ОБИЉЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ

Општина Мркоњић Град пред око неколико хиљада посјетилаца обиљежила је синоћ општинску крсну славу, Светог пророка Илију и славу 11. мркоњићке лаке пјешадијске бригаде. Централана свечаност обиљежавањa је приређена на Тргу Српске војске, уз славски обред и забавни програм, у којем су учествовали пјевачи Неда Украден и Жељко Шашић

Вјерском обреду славе и ломљењу славског колача, који су обавили свештеници мркоњићке епархије уз представнике општине присуствовали су министар рада и борачко-инвалидске заштите у Влади Републике Српске Раде Ристовић и Душка Тегелтија, помоћник министара за трговину и туризам у Влади Српске, те предсједница Скупштине општине Челинац Гранедина Драгојевић те бројни други гости.

- Влада Републике Српске данас сигурна и стабилна категорија, што доказује један од најуспјешнијих програма, програм стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије. Данас смо уручили 21 кључ породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида захваљујући Влади РС и захваљујући вашем начелнику данас имамо једну прелијепу зграду за све оне којима је то потребно Влада ће у наредном периоду заједно са Борачком организацијом  овај програм да доведе до краја, а до 2010.године, стамбено ће бити збринуто  4.227 породица- рекао је министар Ристовић.

Начелник општине Зоран Тегелтија  честитао је славу Светог пророка Илију свим грађанима општине и нагласио да је много тога смо урађено у 2008.години, напомињући да ових дана треба да почну  радови на изградњи водовода у Бјелајцу и још много путева и објеката, али да се  толики интензитет радова и градње неће моћи наставити у наредном периоду.  ''Обзиром да је економска криза, наша општина нема већих проблема, већина наших колектива још увијек успјешно ради и бори се са овим тешкоћама '' истакао је Тегелтија.

Обиљежавање крсне славе започело је служењем парастоса за погинуле борце у Отаџбинско-одбрамбеног рата у цркви Рођења Пресвете Богородице, и полагањем цвијећа на спомен обиљежје масовне гробнице на Градском православном гробљу и на Тргу Српске војске. У поподневном часовима министар Раде Ристовић и начелник општине Зоран Тегелтија уручили су 21 рјешење за станове породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида.

Поводом обиљежавања славе општине дан прије одржана је и Илинданска смотра фолклора , на којој је учествовало девет културно-умјетничких друштава из БиХ.

  • 2.8.2009. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD