Потписан уговор за изградњу МХЕ ''Бочац 2''

Потписан уговор за изградњу МХЕ ''Бочац 2''

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић присуствовала је потписивању уговора о извођењу грађевинских радова за изградњу МХЕ 'Бочац 2' између директора 'Хидроелектарне на Врбасу' Недељка Кесића и директора предузећа 'Интеграл инжињеринг' Слободана Станковића. Вриједност уговора је око 17.000.000 КМ, а почетак изградње планиран је за крај јула мјесеца 2015. године. Рок за завршетак радова је двије године.

Недељко Кесић, директор ''ХЕ на Врбасу'' каже да је иницијатива за градњу упућена још 2006. године.

''Иницијатива за градњу је упућена прије девет година, али услови и спорови који су настали  у том периоду били су веома тешки. Међутим уз помоћ локлне власти и разумијевања са републичког нивоа успјешно су савладане све препреке што је резултирало градњу МХЕ ''Бочац 2'', рекао је Кесић и највио да од 2017. године планирају да крену у нови пројекат изградње ХЕ ''Крупа 2018''.

Слободан Станковић, директор предузећа Интеграл Инжињеринг је истакао да се нада да ће радови бити завршени и прије  предиђеног рока

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић је указала на значај оваквих и сличних пројеката.

''ХЕ на Врбасу има значајну улогу на локалном нивоу, како у буџету општине тако  и у друштвеном животу.  Овакви пројекти резултирају повећањем броја радника, што ме изузетно радује'', истакла је Аничићева. Додајући да тражи од извођача радова да приликом градње ангажује што је већи број радника и предузећа са подручја општине.

Изградњу електране финансира ЗП ''Хидроелектране на Врбасу'' а.д. Мркоњић Град, а производиће 41,60 гигават-час електричне енергије. ХЕ ће бити  максималне снаге од 8,76 мегавта, а пројекат је укупне вриједности око 17 милиона марака.

  

  • 20.7.2015. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD