Начелник општине Мркоњић Град примио делегацију Савеза сједеће одбојке

Начелник општине Мркоњић Град примио делегацију Савеза сједеће одбојке

Савез сједеће одбојке инвалида РС, у Мркоњић Граду од 16. до 25. августа одржава Љетњи спортски камп. У склопу кампа репрезентације РС и Србије обављају припреме за предстојеће Европско првенство, које ће у септембру бити одржано у Пољској. Организатор кампа је Министарство за породицу, омладину и спорт у Влади РС.

 У раду кампа учествује око 40 учесника који су смјештени у хотелу Крајина у Мркоњић Граду. Све активности у склопу припрема одржавају се у спортској дворани.

“У овој фази припрема, акценат смо ставили на стицање физичке кондиције. У екипи је 12 репрезентативаца који су наступили за РС и Србију. Остали морају да се изборе за своје мјесто у тиму,” рекао је тренер Михајло Самарџија.

На предстојећем првенству, репрезентација Србије се налази у тешкој групи у којој су још И Русија, Пољска, Босна И Херцеговина, Холандија И Турска. Осим десетодневног боравка, у Мркоњић Граду је предвиђен још један круг припрема. “Осим овог, планиран је још један циклус припрема у Мркоњић Граду. Потом путујемо за Мађарску, гдје нас чека неколико контролних утакмица. У Мркоњић Граду одрадићемо неколико сусрета пред почетак првенства а међу нашим противницима у периоду припрема су репрезентације Хрватске и Мађарске те једна екипа из Федерације БиХ,” изјавио је Новак Грбић, предсједник Савеза сједеће одбојке инвалида РС.

Тренинзи у спортској дворани обављају се два пута дневно. Чланови репрезентације су задовољни условима у Мркоњић Граду. Међу њима су и тројица репрезентативаца Србије. “Ово су велики кораци на путу ка развоју сједеће одбојке. Вриједно радимо и много тога може да се научи. Надам се да ће бити још заинтересованих који би тренирали сједећу одбојку, посебно ако знамо да у Србији до сада су била регистрована само 3 клуба,” каже Жељко Савић, репрезентативац Србије.

У паузи између тренинга, учеснике љетњег кампа примио је начелник општине Зоран Тегелтија. “Сретни смо што смо угостили ову репрезентацију и надам се да ће бити задовољни условима које им можемо понудити у нашем граду. Сви наши спортски терени су им на располагању, стога се надам се да ће се добро припремити и донијети једну од медаља са првенства,” рекао је начелник Зоран Тегелтија на пријему делегације Савеза сједеће одбојке.  

  

  • 19.8.2009. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD