МИНИСТАР КАСИПОВИЋ У ПОСЈЕТИ МРКОЊИЋ ГРАДУ

Поводом почетка наставе у школској 2009/2010. години, министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић посјетио је општину Мркоњић Град гдје је разговарао са начелником општине Зораном Тегелтијом и обишао нову фискултурну дворану у Подрашници и Основну школу „Вук Караџић“.

Објекат основне школе ''Вук Караџић'' у Подрашници темељно се реновира. Оно што је најважније јесте да ће ученици добити нову фискултурну салу, гдје ће моћи да раде физичко васпитање јер до сада су то морали радити на отвореним теренима.

За ученике то је највећи дар, од стране Владе, ресорног министарства и локалне заједнице да су након 30 година, колико су водиле се активности да се сагради сала то коначно и урађено. То ће бити највеће богатство за ученике, омладину и мјештане села Подрашница. Осим што је изграђена нова сала, реновира се и школа, урађене су инсталације, мокри чворови, столарија, асфалтни терен, простор дворишта, а тренутно се раде кров, фасада и олуци - рекао је директор основне школе ''Вук Караџић'' Ђорђе Зељковић.

Министар Касиповић рекао је да је задовољан оним што је у Подрашници урађено  као и оним што треба да се уради.  

Увијек је лако радити ако имате добру сарадњу са локалном заједницом, а када је ријеч о Мркоњић Граду то је сваки пут тако. Ово је једна од осам школа које се обнављају на овом подручју. То је прије свега значајно за ученике, наставнике и наравно за родитеље. Сретан сам и због тога што овдје имамо и новосаграђену фискултурну дворану  која ће  бити одлична могућност за ученике, и можда захваљујући тој дворани наредних година препознамо неке таленте у спорту дјеце која се не би могла испољити и реализирати без једног оваквог објекта – истакао  је министар Касиповић

За изградњу спортске дворане у Подрашници и обнову основних школа на подручју Мркоњић Града издвојено је милион марака из Развојног програма Републике Српске.

  • 7.9.2009. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD