V. ГОСПОЈИНСКА УЛИЧНА ТРКА

Ђуро Коџо, члан атлетског клуба ''Петар Мркоњић'' из Мркоњић Град и Ана Суботић, чланица атлетског клуба ''Јавор'' из Ивањице побједници су пете Госпојинске уличне трке у Мркоњић Граду под слоганом ''Добро за Мој Град''.

Сениори су трчали девет километара кроз улице Мркоњић Града. Други је био Сретен Нинковић из Уба, а трећи Данијел Вукаиловић из Ужица.

У конкуренцији сениорки, које су трчале 4.500 метара друго мјесто припало је Биљани Цвијановић из Добоја, а треће Маријани Лукач из Апатина.

На манифестацији је учествовало око двије хиљаде такмичара, од цицибана до сениора.

Утрци сениора и сениорки  наступили су најбољи атлетичари из биХ, Црбије и Црне Горе и Хрватске.

''Госпојинску уличну трку'' отворио је начелник општине Мркоњић Град Зоран Тегелтија.

Осим сениорских посебну пажњу гледалаца привукла је трка најмлађих – цицибана. Код дјевојчица побиједила је Николина Милановић, а код дјечака је Емил Микулић. Најбољи првачићи Ива Сладојевић и Милош Гајић. Најбржи у категорији других разреда били су Тијана Кудра и Миљан Ласица, трећих Мирјана Клепић и Страхиња Ковачић, четвртих Јелена Џевер и  Милош Ненад. У категорији петих разреда најбољи су били Милијана Шкрбић и Марко Дакић, шестих Данијела Лазендић и Славко Антић, седмих Данијела Гаврић и Синиша Лазендић, осмих Сара Даниловић и Милош Лакић, а од деветих Николина Толомир и Ратко Антић.

Најбољи у категорији  првих разреда  средњих школа били су Ведрана Солдат и Младен Пејић, других Николина Лекић и Рајко Попадић, трећих Славица Перић и Миле Милекић и четвритх Тања Милановић и Мледен Ћоћкало.

Сви побједници су добили дипломе и медаље, а најбољима у сениорској конкуренцији уручени су и  пехари и новчане награде.

Организар пете Госпојинске уличне трке била је Јавна установа ''МГ СПОРТ'' Мркоњић Град, покровитељ општина Мркоњић Град, Министарство за породицу омладину и спорт  у Влади РС, а генерални спонзор ''Хидроелектране на Врбасу'', те бројни други спонзори.

  • 21.9.2009. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD