у Мркоњић Граду обиљежен Међународни дан старих особа

Поводом Међународног дана старих особа у Мркоњић Граду организован је пријем за представнике Удружења пензионера. Дивна Аничић, предсједница Скупштине општине Мркоњић Град и пензионери разговарали су о проблемима који муче најстарију популацију.

Такође, организован је и обилазак 95-годишњег Копуз Пере, који је инвалид и корисник програма туђе његе и помоћи. Приликом посјете пензионеру који је рођен 1914. године, представници општине уручили су му пригодан поклон.

Током неформалног разговора, пензионери су предсједницу Скупштине општине Мркоњић Град упознали са главним проблемима са којима се суочавају. ''Онолико колико можемо, ми помажемо нашим члановима. Највише помоћи потребно је за лијекове а за друго колико остане,'' - рекао је Војислав Ђаковић, предсједник Удружења пензионера Мркоњић Град.

Према подацима из Удружења, више од 300 пензионера дрва за огрев набавило је отплатом на 3 и више мјесечних рата.

Међународни дан старијих особа, 1. октобар, прогласиле су УН, обољежава се у цијелом свијету да би се нагласила важност осигуравања животне средине која се може прилагодити потребама и способностима становника треће доби.

 

  

 

 

  • 1.10.2009. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD