Одржан Састанак Форума за безбједност грађана

У Мркоњић Граду одржан је састанак Форума за безбједност грађана. Током разматрања стања у области криминалитета и јавног реда и мира је закључено да је безбједоносна ситуација на подручју општине је на врло високом нивоу. За првих 9 мјесеци ове године није било тежих кривичних дјела а у паду је и број прекршаја из области нарушавања јавног реда и мира.

У раду 10-то чланог Форума учествују представници свих релевантних институција од полиције, преко школа и Центра за социјални рад, ватрогасног друштва, до представника општине.

Форум има за циљ да редовно разматра стање безбједности на подручју општине Мркоњић Град, с посебним освртом на заједничко дјеловање представника локане власти, државних институција, јавних установа и невладиних организација на пренвенцији у сузбијању криминалитета и других облика асоцијативног понашања. „Могу рећи да је безбједоносна ситуација на подручју општине према свим релавантним показатељима на врло високом нивоу, да смо међу најбезбједнијим општинама у Босни и Херцеговини, а то је углавном захваљујући добром раду полиције,“ каже Дивна Аничић, предсједница Скупштине општине Мркоњић Град. Додајући да ће се активирањем Форума, уколико се процијени да постоје неке критичне области када је у питању безбједност грађана, превентивно дјеловати на такво понашање.

Током двочасовног засједања, чланови Форума разматрали су питање криминалитета и јавног реда и мира. Из године у годину, према показатаљима, безбједност грађана је добра а сарадња са полицијом може да буде и боља. „За девет мјесеци ове године имали смо 78 кривичних дјела, а у исто вријеме прошле године 91. Од 50 кривичних дјела која су извршила непозната лица, расвјетљено је 34, што чини 68 процената,“ рекао је Душко Пена, начелник Станице јавне безбједности Мркоњић Град. Пена додаје, како од јануара до септембра ове године, на подручју општине Мркоњић Град није било убистава, разбојништва, разбојничких крађа као ни крађа аутомобила. Када је у питању јавни ред и мир, мркоњићка полиција и ту биљежи пад прекршаја. Значајно је напоменути да су свих 122 прекршаја урадили појединци.

  • 1.10.2009. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD