Општина Мркоњић Град добитник BFC цертификата

Општини Мркоњић Град, је данас у Подгорици, гдје се одржава Четврти регионални конгрес „Повољно пословно окружење у Југоисточној Европи', свечано уручен цертификат по којем општина Мркоњић Град испуњава услове и стиче међународни сертификат о повољном пословном окружењу (Business Friendly Municipality – BFC SEE).

 Организатор Конгреса је Национална алијанса за локални економски развој (NALED) која додјељује BFC цертификате у сарадњи са њемачким GIZ-om и швицарском ‘Eidgenossenschaft’.

Општина Мркоњић Град,  испуњава  критерије Програма сертификације градова и  општина са повољним пословним окружењем у Југоисточној Европи према захтјевима BFC SEE стандарда, и остварила je укупну оцјену у износу од 84,0 од максималних 100 поена.

Четврти Регионални конгрес ове године се одржава под мотом “До нових висина”, са учесницима из Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе, Македоније и Србије, америчког  USAIDA-а и њемачког GIZ-а.

Техничку подршку при провођењу процеса цертификације општине Мркоњић Град дао је и Пројекат унапређења локалног развоја (ГОЛД), којег финансирају Америчка агенција за међународни развој (USAID) и Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA).

Главни циљ Пројекта унапређења локалног развоја (ГОЛД) је снажна подршка локалним заједницама на економском развоју, привлачењу инвестиција и отварању нових радних мјеста.

 

  

 

  

  • 9.5.2016. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD