Одржана 10. сједница Скупштине општине

Одржана 10. сједница Скупштине општине

Одборници Скупштине општине усвојили су са 19 гласова ''за'', три гласа ''против'' и једним уздржаним гласом, Извјештај о извршењу буџета општине Мркоњић Град за период I-VI 2009.године. Буџетска средства за првих шест мјесеци 2009.године остварени су у износу од 3.599.652 КМ, што је 35% планираног буџета за 2009.годину, док су буџетски издаци за исти период износили 3.414.748 КМ, што је 34% планираног буџета. Према томе остварен је суфицит у износу 184.904 КМ.

''Упркос лошијем извршењу прихода, издаци за буџетске кориснике и кориснике грантова су извршавани у складу са планом буџета закључно са 30.06.2009.године. То је рађено због тога што неке позиције расхода нису реализоване у првом полугодишту, а што је предвиђено и оперативним планом. Свакако да ће извршење буџетских расхода у другом полугодишту бити усклађено са ребалансом буџета'', рекла је Жељка Стојичић , начелница Одјељења за привреду и финансије. Додајући да је буџет непрестано био ликвидан и да је стање на жиро-рачунима задовољавајуће, што омогућује нормално пословање.

 Зоран Тегелтија, начелник општине рекао је да је са 30.јуном општина Мркоњић Град извршила све своје обавезе  и да је Мркоњић једна од ријетких општина у Републици Српској која редовно измирује своје обавезе према буџетским корисницима, као и да су исплаћене све стипендије.

Одборници Скупштине општине усвојили су и информацију о обављању комуналних дјелатности и стању комуналних објеката на подручју општине, информацију о снабдјевености електричном енергијом и стању електроенергетских објеката, те информацију о експлоатацији природних ресурса на подручју општине.

Усвојена је и Стратегија за младе општине Мркоњић Град са акционим планом  2009.-2010.године. Стратегију је одборницима презентовала госпођа Тијана Рађевић Дрљача, референт за младе у Општини. Она је истакла да од потенцијала младих зависи будућност наше заједнице и да општина Мркоњић Град жели створити средину која ће омогућити квалитетан живот ове популације. Додајући да проспаритет општине увелико засвиси  од задржавања младих на простору општине, као и укључивање младих у сфере привредног, друштвеног и политичког живота.

Усвојене су и Одлука о такси превозу на подручју општине, Одлука о покретању припрмних радњи за успостављање пословних зона као и неколико Рјешења.

  • 9.10.2009. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD