Међународни дан жена на селу

Међународни дан жена на селу

Поводом Међународног Дана жена на селу, предсједница Скупштине општине Мркоњић Град Дивна Аничић данас је посјетила Удружење жена ''Наша жена'', које дјелује и ради у селу Подрашница, удаљеном 10 километара од Мркоњић Града. У име општине предсједница је Удружењу жена уручила вриједан поклон, шпорет на дрва, алфа 90.

''Велика је ствар и успјех како за вас који се дружите и окупљате тако и за нас, локалну власт што постоји једно овакво Удружење жена. Знамо да вам многе ствари недостају па смо данас и спремили један мали поклон за вас. Надам се да ће вас гријати у зимским данима док будете ткале и плеле своје ручне радове'', рекла је предсједница  Аничић.

Борјана Јанковић, предсједница Удружења жена ''Наша жена'' каже да нема ријечи да искаже захвалност општини јер их се увијек сјете и мисле на њих, а овај поклонће им бити од велике користи.

Удружење жена у Подрашници има своје просторије, односно мали етно-музеј. У њему жене ткају, плету, праве стара српска јела и пјевају. На тај начин чувају од заборава српске навике и обичаје.

  • 15.10.2009. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD