Међународни дан жена на селу

Поводом Међународног Дана жена на селу, предсједница Скупштине општине Мркоњић Град Дивна Аничић данас је посјетила Удружење жена ''Наша жена'', које дјелује и ради у селу Подрашница, удаљеном 10 километара од Мркоњић Града. У име општине предсједница је Удружењу жена уручила вриједан поклон, шпорет на дрва, алфа 90.

''Велика је ствар и успјех како за вас који се дружите и окупљате тако и за нас, локалну власт што постоји једно овакво Удружење жена. Знамо да вам многе ствари недостају па смо данас и спремили један мали поклон за вас. Надам се да ће вас гријати у зимским данима док будете ткале и плеле своје ручне радове'', рекла је предсједница  Аничић.

Борјана Јанковић, предсједница Удружења жена ''Наша жена'' каже да нема ријечи да искаже захвалност општини јер их се увијек сјете и мисле на њих, а овај поклонће им бити од велике користи.

Удружење жена у Подрашници има своје просторије, односно мали етно-музеј. У њему жене ткају, плету, праве стара српска јела и пјевају. На тај начин чувају од заборава српске навике и обичаје.

  • 15.10.2009. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD