Шесточлана породица Вученовић добила кров над главом

Шесточлана породица Вученовић добила кров над главом

Општина Мркоњић Град у сарадњи са Центром за социјални рад обезбиједила је око 30 хиљада марака за изградњу једноспратне куће за шесточлану породицу Милoдрага Вученовић, у коју би се требали уселити до Нове Године. Вученовићима је уручен намјештај и бијела техника за опремање куће у вриједности од 3.000КМ.

Поклоне су донирала су два мркоњићка предузећа и Удружење мркоњићана из  Бања Луке. Вученовићима су допремљени електрични шпорет, фрижидер, кухињски елементи, ормар и два лежаја. ''Удружење је на посљедњој вечери Мркоњићана у Бања Луци организовало томболу и сва прикупљена средства намијењена су за хуманитарне сврхе. Част нам је да данас можемо помоћи овој породици, јер сви ми вучемо коријене са села и прошли смо тешке животне путеве и знамо шта значи да се помогне овој дјеци. Акцију настављамо 6.новембра када организујемо ново дружење у Бањалуци, на којем ћемо надам се, прикупити новац како би догодине обрадовали неку другу породицу'', рекао је Бранко Бјелајац из Удружења Мркоњићана у Бањалуци.

Салон намјештаја ''Пирамида'' поклонио је породици Вученовић ормар, а предузеће за израду намјештаја ''Јаспот'' тапацирану угаону гарнитуру.

Отац Милидраг и мајка Смиљка Вученовић и њихово четворо дјеце живе у неусловном стамбеном објекту и једини приходи су им 145 марака дјечијег доплатка и оно што Милидраг заради радећи у селу. Због тешких материјалних услова кћерка Јелена (17) не похађа средњу школу. ''Надам се да ћемо имати солидне услове за живот. Желим да се захвалим Општини и свим људима који су помогли и придонијели и најмању трунку наше среће'' каже мајка Смиљка Вученовић.

''Помоћи ћемо породицама које нису у стању да ријеше своје стамбене проблеме. У већини случајева то нису велике инвестиције, али су за њих неоствариве, поготово за вишечлане породице које су социјално угрожене, рекао је Зоран Тегелтија, начелник општине Мркоњић Град. Додајући да поред изградње ове куће у Шеховцима, Општина заједно са Центром за социјални рад планира изградњу још једну кућу у Грацима и неколико санација постојећих објеката, доградње, поправке крова и друго.

  • 16.10.2009. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD