Начелница Дивна Аничић потписала уговор за реконструкцију котловнице у згради општине Мркоњић Град

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић потписала је данас са директором фирме "Гријањеинвест" са Пала Љубишом Танићем уговор о реконструкцији котловнице у згради општине. Пројектом је предвиђено повећање енергетске ефикасности котловнице у згради Општине постављањем котла за пелет. Укупна инвестиција је око 90.000 КМ, а средства је обезбиједила Општина Мркоњић Град из буџета. Рок за извођење радова је 45 дана.

Начелница Аничић је рекла да је напокон дошло вријеме да се реализује и пројекат реконструкције гријања у општини, чији је циљ смањење  потрошње енергије повећањем енергетске ефикасности објекта и кориштењем обновљивих извора енергије.

 ''Ми смо се до сада гријали на лож уље – увозни енергент који је веома скуп  и штетан по околину и циљ је да  га замијенимо домаћим енергентом – пелетом, који се све више производи и на подручју општине Мркоњић Град што ће имати и ефекта на привредну активност произвођача пелата'', рекла је Аничићева.  Она је напоменула да је ријеч о новом систему гријања са савременим и модерним технологијама које ће помоћи  у уштеди енергије.

Аничићева је истакла да је планирана и реконструкција поткровља у згради општине, односно термоизолација крова, што ће, такође, допринијети уштеди енергије.

Танић је изразио задовољство што фирма са истока Републике Српске има прилику да изврши посао у западном дијелу Републике.

"И на овај начин повезујемо два дијела Републике. Убијеђен сам да ћемо успјети да завршимо радове до почетка сезоне гријања", рекао је Танић. Додајући да овај систем гријања подразумијева и уградњу термостатских вентила, што значи да неће долазити до прегријавања просторија

 

 

 

  • 25.7.2016. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD