Све дозволе на једном мјесту

У Мркоњић Граду потписан је Меморандум о сарадњи за успостављање Центра за издавање дозвола. Меморандум су потписали представници Републичког Завода за заштиту културно-историјског и природног наслеђа, РЈ ''Електродистрибуција'', РЈ Регионални телеком Мркоњић Град и КП ''Парк'', с једне стране те начелник општине Мркоњић Град Зоран Тегелтија у име општине Мркоњић Град.

Општи циљ је да Центар за издавање дозвола обезбјеђује, ефикасније, економичније и транспарентније процесе планирања и издавања дозвола у области урбанизма и грађења, као и  централизацију свих релевантних информација, планске и проведбене документације, подношења захтјева и издавања рјешења, као и приступачност релевантне законске регулативе, на једном мјесту.

Оснивање функционалног Центра захтијева провођење заједничких активности свих учесника у процесима урбанистичког планирања и издавања дозвола из урбанизма и грађења, које, између осталог, укључују: ажурирање, централизацију и електронску размјену података, сталне контакте и сарадњу у процесима планирања и поступцима издавања дозвола, бржу и бољу комуникацију на плану издавања сагласности, стручних мишљења, тумачења и сл.

''Потпуном имплементацијом овог Меморандума и активирањем Центра за дозволе ће се омогућити квалитетније услуге грађанима, будући да је издавање ових дозвола сада јако споро и дуготрајно, а отварањем Центара овај процес ће се учинити многу бржим и ефикаснијим. Односно отварањем Центар, створиће се услови за  дигитализацију цијелог овог процеса и  грађанима ће се обезбиједити  да на једном мјесту све своје захтјеве који су им потребни за добијање потребне документације, предају на једном мјесту и на истом добију'', рекао је начелник општине Зоран Тегелтија. Истичући да  ће се преко Центра за издавање дозвола прикупљати  све потребне дозволе и да ће то радити службеници општинске управе.

 

 

Потписивању Меморандума претходила је презентација за представнике екстерних институција укључених у процес планирања и издавања сагласности односно дозвола.

Будући Центар за издавање дозвола ће бити отворен у оквиру GAP пројекта и требао  би почети са радом у току наредне календарске године.

 

  • 12.11.2009. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD