КРОВ ЗА ДВАДЕСЕТ ТРИ ПОРОДИЦЕ

КРОВ ЗА ДВАДЕСЕТ ТРИ ПОРОДИЦЕ

До краја маја ове године двадесет три повратничке породице у Мркоњић Град добиће новосаграђене куће по систему ''кључ у руке'', договорено је на састанку представника општине Мркоњић Град са представницима Фонда за повратак БиХ.

Ријеч је о Пројекту ЗП07 који је наставак прошлогодишњег Пројекта ЗП06 који обухвата изградњу и реконструкцију кућа за избјегла и расељена лица. Прерасподјелом средстава Фонда четири Општине добиле су наставак програма из прошле године Сански Мост, Петровац, Гламоч и Мркоњић Град.

- Данас смо се у Мркоњић Граду договарали око наставка пројекта ЗП06, садашњег ЗП07, којим ћемо у Мркоњић Граду обновити 23 стамбене јединице, од чега петнаест стамбених јединца за породице српске националности и осам за породице бошњачке нацоналности, рекао је директор Фонда за повратак БиХ Млађен Божовић. Договорили смо и имплементацију пројекта и веома брзо очекујем почетак радова на обнови и реконструкцији ове 23 стамбене јединице и очекујем сигурно до краја мјесеца маја да ће ови објекти бити заврешени и предати крајњим корисницима на употребу додао је Божовић. 

Пројектом ЗП07 планирано је да се у БиХ обнови укупно 150 кућа, од чега 55 за српске породице, 55 за хрватске и 40 за бошљњачке породица, за шта је потрбно издвојити 3.757.000 КМ.

Прошле године у оквиру овог Пројекта у Мркоњић Граду изграђено је 11 кућа по систему ''кључ у руке'' вриједности око 200 хиљада марака.

  • 18.1.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD