Одржан пријем за привреднике

Начелник општине Мркоњић Град Зоран Тегелтија и предсједница скупштине Дивна Аничић организовали су поводом Дана Републике и српске Нове године пријем за директоре и представнике приватних и јавних предузећа и установа и невладиних организација са подручја општине .

Начелник општине рекао је да је новогодишњи пријм, између осталог прилика  да се у једном неформалном дружењу сумирају пословни резултати, размијене искуства, , те пожели још боља и успјешније Нова 2010. година.

''У протеклој 2009. години успјели смо обезбиједити нормално функционисање свих институција на подручју општине. Измирене су све обавезе према буџетским корисницима, од Центру за социјални рад,  Дјечијег вртићи до културних институција и спортских клубова који су добили потребна средства да могу нормално да функционишу. Наравно омогућили смо и нормалан рад локалне управе и грађани су то могли да осјете током цијеле 2009.године'', истако је Тегелтија. Додајући да иако  је 2009. година  била изузетно тешка година за неке привредне гране ипак је било области које су успјешно пословале попут ''Хидроелектрана на Врбасу'', ''Мркоњић путева'', напомињући да је било  и предузећа која су радила у изузетно тешким условима, а  ипак су  успјела  да одрже свој ниво запослености на оном нивоу који су имали и у претходној години. Тако да се  број запослених на крају 2009. године  није значајно  мијењао у  односу на 2008.годину.

Начелник Тегелтија је најваио да ће општина у 2010. години издвојити више од десет  одсто буџета за подстицај за запошљавање,  јер без запошљавања нема ни даљњег развја општине. А у  најтежој години кризе општина је исплатила и  све стипендије, а то ће  урадити и ове године за све студенте који добију стипендије у овој школској години . Такође је   најавио и наставак   сарадње са  Владом РС на јавним инвестицијама  и изградњи капиталних објеката. 

 

  • 11.1.2010. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD