Пријем за чланове Градскох хора ''Мали принц'', учеснике фестивала ''Чаролија''

Начелник општине Мркоњић Град Зоран Тегелтија уприличио је у свом кабинету свечани пријем за чланове Градског хора ''Мали принц'', који су остварили запажене резултете на Фестивалу нове дјечије пјесме Србије ''Чаролија 2009'' у Београду. На фестивалу ''Чаролија'' представљали су нас вођа хора учитељица Милијана Малић и основци Душица Новковић, Зорана Јовановић, Кармен Лукач и Станко Малић, који су поносни на разултате остварене на овом престижном такмичењу за младе извођаче.

У финалу је наступила Душица Новковић, чија је пјесма ''Кап по кап''  заузела шесто мјесто, док су Зорана Јовановић, Кармен Лукач и Станко Малић, дошли до полуфинала и такође остварили одличне  резултате.

Прије финала, кроз 27 градова Србије одржане су аудиције на којима је учествовало око 3000 малишана, док је у полуфиналу одржаном  у Новом саду учествовало око 300 малишана

''Дјеца су у полуфиналу имала прилику да дају свој максимум у смислу такмичарског карактера, гдје су вредноване њихове вокалне и сценске способности и на том полуфиналном такмичењу Душица Новковић је показала да је најбоља и проглашена је побједницом полуфинала'', рекала је Милијана Малић, вођа хора.

Иначе  у такмичарском дијелу фестивала учествовало је 16 композиција за малишане, а које су створене од стране наших најпознатијих музичара које су добили сви учесници полуфинала, и  сваки композитор послије завршеног полуфинала бирао је извођача који ће  у финалу да изведе његову композицију. Тако је Душица изабрана да као најбоља изведе композицију ''Кап по кап'' и допринесе да се пјесма пласира на високо шесто мјесто.

У финалну фестивала у ''Сава центру'' сви извођачи који су пјевали уједно су били и побједници, јер се више није оцјељивао извођач већ су  биране само најљепше пјесме за дјецу, док су извођачи добили исте награде – ваучер у вриједности 200 евра.

''За мене је било ово једно велико искуству, јако сам задовољна успјехом и све је је било одлично,организација, дружење забава, баш све'', каже Крмен Лукач која у Дјечијем хору ''Мали принц'' наступа двије године.

Чланови Градског хора ''Мали принц'' са својом учитељицом Милијаном Малић тренутно се припремају за Ђурђевдански фестиван који се одржава у мају мјесецу  у Бања Луци.

  • 19.1.2010. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD