Одржана јавна расправа о Стратегији комуникације општине

Одржана јавна расправа о Стратегији комуникације општине

Општина Мркоњић Град представила је данас Стратегију комуникације са јавношћу, која је урађена у сарадњи са ОСЦЕ-ом. Јавна расправа је спроведена је с циљем да се сазна које информације интересују становништво и како их је најлакше приближити грађанима. Након сугестија, Нацрт документа ће бити предложен Скупштини на усвајање.

''Циљ локалне власти је да омогући увијек доступне и разумљиве информације из свих сегмената живота који су од животних интереса за све грађане у цјелини, а у исто вријеме да успостави сталну комуникацију са грађанима ради добијања повратних информација о њиховим потребама'', каже Сњежана Ћусо самостални стручни сарадник за односе са јавношћу. Додајући да је на изради стретегије радила општинска комуникациона група, а акценат је стављен на анализу интерних и екстерних комуникација.

Многи од присутних сматрали су да становништво не треба „затрпавати“ информацијама, док други заступају мишљење да до њих неке информације не стижу на вријеме.

Једна од слабих карика информисања јесте рурално подручје где би требало поставити додатне просторе за оглашавање односно ажурирати људе да раде на информисању становништва на селу.

 

 

  • 28.1.2010. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD