Општина Мркоњић Град и GTZ потписали Меморандум о разумијевању

Општина Мркоњић Град и GTZ потписали Меморандум о разумијевању

Начелник општине Зоран Тегелтија потписао је са представником Њемачког друштва за техничку сарадњу (GTZ) Кристијаном Кауфхолдом Меморандум о разумијевању на пројекту ''Унапређење локалне и регионалне привреде''.

 

Пројекат подразумијева техничку сарадњу која ће се одвијати у циљу стварања позитивнијег пословног окружења на подручју општине, који ће подстицајно дјеловати на оснивање нових малих и средњих предузећа, развој већ постојећих, као и привлачење страних и домаћих инвеститора.

 

Истовремено је потписан и Уговор о донацији, у износу од 10.000 КМ, које је обезбиједио GTZ, а средства су намијењена за суфинансирање израде Предстудије изводљивости о развоју пословних зона у Мркоњић Граду.

 

Пројекат успостављања пословних зона је један од најзначајнијих пројеката у Стратегији развоја општине до 2012. године, који ће се реализовати по узору на најуспјешније из те области у региону ,а то је општина Вараждин.

 

''Како бисмо избјегли грешке приликом одабира локација пословних зона, а које су направиле многе општине у нашем окружењу па и ми сами одлучили смо преузети искуства од најуспјешнијух. Тако смо у сарадњи са GEZ-ом ангажовали стручног консултанта који ће нам помоћи да направимо једну квалитетну студију о успостављању зона, која треба да покаже да ли постоји довољно интересовања, које су најбоље локације и дјелатности'',  каже начелник општине Зоран Тегелтија.

 

Менаџер пројекта ''Унапређење локалне и регионалне привреде'' Кристијан Кауфхолд је рекао да ће GTZ пружити помоћ, савјете, информације и обуку те да је главни циљ сарадње стварање предуслова за реализацију пројекта  у смислу дефинисања потребних припремних активности и носилаца реализације истих.

 

                                        

 

 

  • 2.2.2010. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD