СТИПЕНДИЈЕ ЗА 234 СТУДЕНТА

СТИПЕНДИЈЕ ЗА 234 СТУДЕНТА

Најбољи студенти са подручја општине Мркоњић Град у школској 2007/2008.години добили су стипендије, које је обезбиједила општинска управа.
Стипендије је добило 234 студента.
На пригодној свечаности студенти су потписали уговор са општином о стипендирању у текућој школској години. Висина стипендија износи 100 марака, мјесечно, а из општинског буџета у овој години ће за ову намјену бити издвојено 234 хиљаде марака

 

Према ријечима предсједнице Скупштине Дивне Аничић ове године за додјелу стипендија конкурисало је 316 студената, стипендију је добило 234 студента и 82 студента нису испунили услове. Мркоњићка општина у 2003.години стипендирала 37, годину дана касније 49, у 2005.години 58 студената. Знатно повећање броја студената који примају стипендију десило се у 2006.години када је стипендије добило 119 студената, док се тај број у 2007.години повећао на 211 студената. Наравно растао је и буџет општине Мркоњић Град, али буџет је растао од 2004 до ове године за неких 100%, а број оних који су добили стипендије је растао за 400-500 % и ми смо поносни на ту чињеницу. Надам се да све увидјели опредијељеност општине Мркоњић Град за стипендирањем високообразовних кадрова и то да сте ви овом граду потребни. Искрено се надам да ћете сви завршити факултете, да ћете се вратити да радите у општину Мркоњић Град, да ћете се на неки начин одужити за ово што град ради за вас . Морам да вам кажем да у задње три године сви са високом стручном спремом , а који су били на Бироу и који су хтјели да раде у општини Мркоњић Град почели да раде- истакла је Аничић.
 
Структура одобрених стипендија је следећа: 102 студента друге и виших година студија по основу материјално-финансијског стања и просјека оцјена, 74 студента који су имали стипендију претходне године, а реовно су уписали наредну годину студија, 32 студента који имају статус ППБ и РВИ од I – IV категорије, 18 студената прве године студија који су све разреде средње школе завршили одличним успјехом и 6 студената који имају просјек 9 и више за све године студија и 3 апсолвента.
По завршетку студија корисник стипендија дужан је да на подручју општине Мркоњић Град заснује радни однос и ради најмање онолико времена колико је примао стипендију.
 
Тренутно на Бироу има троје људи са високом стручном спремом, двоје економиста и један са завршеним факултетом за физичку културу и ускоро бити примљени као приправници, јер је процедура око њиховог запошљавања је у току. 

  • 28.1.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD