Празнична подјела помоћи за најугроженије

Празнична подјела помоћи за најугроженије

Поводом Ускршњих празника, Центар за социјални рад из Мркоњић Града уручио је 25 пакета својим корисницима. Од тога пет пакета подијељено је корисницима католичке вјероисповијести. Пакети са храном и хигијеном, вриједни су 120 до 160 КМ, у зависности од броја чланова домаћинства. Радници мркоњићког Центра за социјални рад обишли су кориснике, међу којима је и Стана Чигоја, која брине о својој кћерки Радмили.

85-годишња Стана Чигоја са кћерком Радмилом живи као подстанар у кући Мирка Гавриловића, који им је бесплатно уступио приземље у кући. Радмила има 44 године и није способна да води бригу сама о себи. Она је корисник туђе његе и помоћи и за то прима мјесечну надокнаду. Све остале животне недаће пале су на плећа времешне јој мајке Стане. «Имам још сина који са породицом живи у Србији. Године прођу да не дође да обиђе сестру и мене. Жељна сам га видети», прича Стана Чигоја која је прије рата живјела у Бјелајцу. Кућа је изгорела у рату и од тада она и њена кћерка Радмила живе као подстанари. «Кућа у којој сад живимо, такође је била запаљена. Газда не буде у Мркоњић Граду и дао нам је стан да нас склони са улице. Деверамо некако у овој мојој кухињици», испричала нам је Стана Чигоја чије здравље су нарушила два срчана напада али се она храбро носи са животним проблемима. У овако тешкој ситуацији највише јој помажу комшије. Пред Васкрс, скромне просторије у којима живе Стана и њена кћерка Радмила, обишли су радници Центра за социјални рад. «Захвална сам за ову помоћ. Биће нешто и за Васкрс, макар ћу обојити које јаје, нека се и то обиљежи», сетно се смјешка Стана Чигоја.  

Центар за социјални рад свим својим корисницима православне и католичке вјероисповијести честита Васкршње/Ускршње празнике.

 

  • 1.4.2010. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD