Стручна предавање за пољопривредницима

Стручна предавање за пољопривредницима

Регистрација пољопривредних газдинстава, подстицаји у области пољопривреде, као и стручно предавање везано за области сточарства, ратарства, повртарства и воћарства била су теме предавања одржаног од стране стручњака Агенције за пружање стручне помоћи у пољопривреди Бања Лука, а у организацији Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Мркоњић Град.

 

Циљ регистрације је да се утврде корисници аграрног буџета како би се рационалније провеле мјере за подстицање пољопривредне производње. Упис пољопривредних газдинстава је добровољан и није везан за рок- рекао је шеф бањаличког регионалног центра за пружање стручних услуга Миле Лаловић. Додајући да само пољопривредна газдинства која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава могу остварити право на подстицаје у пољопривреди у руралном развоју.
 
У Регистар пољопривредних газдинстава се могу уписати: физичка лица, предузеће регистровано за обављање пољопривредне дјелатности, задруге, научно-истраживачке и образовне установе, предузетници регистровани за обављање пољопривредне дјелатности, цркве, манастири и друге организације.
 
 

  • 29.1.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD