Општину Мркоњић Град посјтио замјеник амбасадора САД у БиХ

Општину Мркоњић Град посјтио замјеник амбасадора САД у БиХ

Замјеник америчког амбасадора САД у БиХ Jonathan M.Moore боравио је у радној посјети у општини Мркоњић Град и том приликом разговарао са руководством општине.

Истакао је  да му је драго што је у Мркоњић Граду,  граду за чију важност и улогу  је чуо из историје бивше Југославије и из других извора, као и да ће  Влада САД и даље помагати  реализацији пројеката значајних за ову општину.

 

''Желимо имати што више партнере широм БиХ и част нам је Мркоњић Град један од њих'', рекао је Moore. Додајући да је Влада САД помогла реализацију више пројеката из области инфраструктуре, али и других области.

 

Начелник општине Зоран Тегелтија je рекао да је општина задовољна сарадњом са Амбасадом САД у БиХ, а разговарали су и о реализованим заједничким капиталним пројектима.

 

''Разговарали смо о томе што се дешава на подручју општине, о томе шта је америчка амбасада кроз пројекте помогла у нашој општини. Такође је било ријечи и о  о садашњим пројектима, јер се   тренутно реализује један јако значајан пројекат за нашу општину у коме Сједињене Америчке државе кроз Програм управне одговорности GAP имају значајан удио, а то је доградња Дјечијег вртића'', истакао  је Тегелтија. Додајући да се нада  да ће тих пројеката кроз различите програме и даље бити.

 

Током боравка у Мркоњић Граду Jonathan M.Moore  посјетио је и неке од објеката у чијој обнови је учествовала кроз Програм управне одговорности GAP и Влада САД.

 

 

  • 26.5.2010. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD